Location Krommenie

Schrijf je hier in !!!!

INSCHRIJFFORMULIER Krommenie september 2020

woensdag 26 augustus 2020

Kom op woensdag 26 augustus 2020 een proefles volgen bij meesterdrummer Patrick Ngambi of kom gewoon een kijkje nemen!

locatie “Christelijke Basisschool De Evenaar”

Adres: Jupiterstraat 139 te Krommenie.

Programma 26 augustus 2020:

Van 19.00 uur tot 20.30 uur: proefles (trommels beschikbaar)

Van 20.30 uur tot 21.00 uur: spetterend concert van de Djembé Band Zamana, onder leiding van Patrick Ngambi uit Kameroen

Vanaf woensdag 02 september 2020 gaat er een nieuwe serie djembélessen voor beginners van start.

Deze lessen worden gegeven door Patrick Ngambi en vinden plaats op woensdagavonden van 19.00 uur tot 20.30 uur voor de beginners en van 20:30 uur tot 22:00 uur voor de gevorderden.

In deze cursus van 10 lessen maak je eerst kennis met de djembé, een trommel die je met je handen bespeelt.

Na de eerste uitleg over de techniek en verschillende klanken , gaan we al snel ritmes spelen, onder begeleiding van bastrommels (dunduns).

Om djembé te kunnen spelen hoef je geen noten te kunnen lezen. Je zult zien dat je al snel swingend kunt spelen op de djembé!

Patrick Ngambi is geboren in 1972 in Douala Kameroen en woont al meer dan 20 jaar in Nederland (Alkmaar) en is vader van een zoon Matindi.

Hij volgde Djembé lessen bij verschillende grote Djembé-meesters uit Senegal, Guinee en Mali. Patrick is naast djembe-leraar en entertainer ook oprichter van Stichting Afrikontact Promotions en de Djembé Band Zamana.

Zijn grote passie is muziek maken met verschillende instrumenten in combinatie van de Djembé. Met veel toewijding, passie en plezier verzorgt hij djembélessen en workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen.

De klanken van de djembé geven blijdschap en plezier! Samen muziek maken vanuit het naspelen van verschillende ritmes die hij je aanleert, maakt dat je je ontspant en geniet van het diepe en intense geluid van de trommel. Het gaat tijdens de lessen en workshops om het ritme, het samenspelen en bovenal om het plezier. Patrick heeft goed door wanneer iemand de draad kwijt is van het trommelen en helpt deze weer op te pakken.

Bij Patrick Ngambi ligt het accent bij het muziek maken niet op het presteren. Zijn lessen en workshops zijn dan ook een aanrader voor jong en oud en voor een ieder die zich wil laten raken door zijn passie voor muziek, zijn positieve levensinstelling als mens en plezier dat hij met je deelt tijdens zijn lessen en workshops.

In deze cursus ga je leren hoe je de Afrikaanse Djembé kunt bespelen. We besteden veel aandacht aan de juiste slagtechniek en lichaamshouding. Een correcte techniek heeft tot gevolg dat je langer kunt spelen en dat de ritmes beter klinken en makkelijker aangeleerd kunnen worden. Afhankelijk van hoe snel iedereen de slagen onder de knie heeft, zullen we minimaal drie Afrikaanse ritmes met alle variaties bestuderen en leren in iedere serie van 10 lessen.

Het accent zal daarbij liggen op het correct samenspelen van de verschillende ritmes, zodat het echte gevoel van Afrikaanse muziek ontstaat. We zullen daarbij aanwijzingen geven om vanaf het begin te proberen de ritmes vanuit een natuurlijke beweging en gevoel te spelen.

Daarnaast zullen we oefeningen doen, die je helpen om beter te doorgronden wat de culturele oorsprong en de werking van de ritmes zijn. Vanuit die ervaring kun je de ritmes makkelijker en beter spelen.

Djembélessen voor gevorderden leerlingen:
Woensdagavond van 20.30 uur tot 22.00 uur. Deze lessen worden onder begeleiding van de meesterdrummer Patrick Ngambi (Kameroen) gegeven.
Solo’s, improvisaties, luisteren, slagtechniek en percussiebeheersing zullen de basis zijn van deze lessen.

Samen drummen is het leukste wat er is. Met z’n allen zittend in een kring en muziek maken is voor iedere Afrikaanse trommelaar een ‘must’. Elke Djembéspeler is evenwaardig. Iedereen kan een ‘solo moment’ hebben waarbij een improvisatie gespeeld wordt, zolang als hij/zij op het ritmische patroon blijft.

Er zal voor- en nagespeeld worden op de Djembé en andere Afrikaanse instrumenten. Er zullen muzikale gesprekken met de docent, de cursisten én het publiek worden gevoerd in de vorm van vraag- en antwoordspelletjes met je instrument. Maar ook het swingende geluid van alle trommels die hetzelfde ritmische patroon spelen, is een unieke ervaring voor de cursisten en docenten.

Het is geen vereiste om zelf een Djembé te bezitten, er zullen namelijk een aantal instrumenten gehuurd kunnen worden voor een periode van 10 weken.

Het lesgeld voor een periode van 10 weken is €90,- voor anderhalf uur les.

Het huren van een Djembé voor een periode van 10 weken is €50,- De Djembé die gehuurd wordt voor de periode van 10 weken kan dan naar huis worden meegenomen.

Het lesgeld is inclusief koffie en thee in de pauze.

Lesdata van 02 september 2020
tot 04 november 2020 in Krommenie

woensdag 02 september 2020
woensdag 09 september 2020
woensdag 16 september 2020
woensdag 23 september 2020
woensdag 30 september 2020
woensdag 07 oktober 2020
woensdag 14 oktober 2020
woensdag 21 oktober 2020 
woensdag 28 oktober 2020
woensdag 04 november 2020

Print Friendly, PDF & Email