Locatie Hoofddorp

Schrijf je hier in !!!!

INSCHRIJFFORMULIER Hoofddorp september 2020

Kom op 29 augustus 2020 een proefles volgen bij meesterdrummer Patrick Ngambi of kom gewoon een kijkje nemen!

locatie “De Ark” Adres: Muiderbos 36 te Hoofddorp (Overbos).

rogramma 29 augustus 2020

Van 10.00 uur tot 11.15 uur: proefles (trommels beschikbaar)

Van 11.30 uur tot 12.00 uur: spetterend concert van de Djembé Band Zamana, onder leiding van Patrick Ngambi uit Kameroen

Vanaf zaterdag 05 september 2020 gaat er een nieuwe serie djembélessen voor beginners van start.

Deze lessen worden gegeven door Patrick Ngambi en vinden plaats op zaterdagen van 11.30 tot 13.00 uur in Hoofddorp.

In deze cursus van 10 lessen maak je eerst kennis met de djembé, een trommel die je met je handen bespeelt.

Na de eerste uitleg over de techniek en verschillende klanken , gaan we al snel ritmes spelen, onder begeleiding van bastrommels (dunduns).

Om djembé te kunnen spelen hoef je geen noten te kunnen lezen. Je zult zien dat je al snel swingend kunt spelen op de djembé!

Hij volgde Djembé lessen bij verschillende grote Djembé-meesters uit Senegal, Guinee en Mali Patrick is naast djembe-leraar en entertainer ook oprichter van stichting Afrikontact Promotions en de Djembé Band Zamana.

Zijn grote passie is muziek maken met verschillende instrumenten in combinatie van de Djembé. Met veel toewijding, passie en plezier verzorgt hij djembélessen en workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen.

De klanken van de djembé geven blijdschap en plezier! Samen muziek maken vanuit het naspelen van verschillende ritmes die hij je aanleert, geeft dat je je ontspant en geniet van het diepe en intense geluid van de trommel. Het gaat tijdens de lessen en workshops om het ritme, het samenspelen en bovenal om het plezier. Patrick heeft goed door wanneer iemand de draad kwijt is van het trommelen en helpt deze weer op te pakken.

Bij Patrick Ngambi ligt het accent bij het muziek maken niet op het presteren. Zijn lessen en workshops zijn dan ook een aanrader voor jong en oud en voor een ieder die zich wil laten raken door zijn passie voor muziek, zijn positieve levensinstelling als mens en plezier dat hij met je deelt tijdens zijn lessen en workshops.

Djembélessen voor gevorderden leerlingen:

zaterdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur Deze lessen worden onder begeleiding van de meesterdrummer Patrick Ngambi (Kameroen) gegeven.

Bij Djembé/Poplessen, zullen we muziekbeats met Pop- en Jazz achtergronden gebruiken waarop we de Djeméritmes zullen spelen met behulp van een speaker. Solo’s, improvisaties, luisteren, slagtechniek en percussiebeheersing zullen de basis zijn van deze lessen. We zullen niet alles op Djembé/Pop baseren en zullen we daarnaast ook de Djembéritmes leren.

DjembéJam is een interactieve manier van Djemé spelen. We zullen de West-Afrikaanse, traditionele ritmes leren die gecombineerd zijn met Jammomenten. Jam is een informele manier van Djembé spelen.

Samen drummen is het leukste wat er is. Met z’n allen zittend in een kring en muziek maken is voor iedere Afrikaanse trommelaar een ‘must’. Elke Djembéspeler is evenwaardig. Iedereen kan een ‘solo moment’

hebben waarbij een improvisatie gespeeld wordt, zolang als hij/zij op het ritmische patroon blijft.

Er zal voor- en nagespeeld worden op de Djembé en andere Afrikaanse instrumenten. Er zullen muzikale gesprekken met de docent, de cursisten én het publiek worden gevoerd in de vorm van vraag- en antwoordspelletjes met je instrument.

Maar ook het swingende geluid van alle trommels die hetzelfde ritmische patroon spelen, is een unieke ervaring voor de cursisten en docenten.

Djembélessen voor beginners leerlingen:

zaterdagochtend van 11.30 uur tot 12.30 uur is er ook West-Afrikaanse percussielessen voor beginners, onder leiding van de meesterdrummer Patrick Ngambi (Kameroen).

In deze cursus ga je leren hoe je de Afrikaanse Djembé kunt bespelen.

We besteden veel aandacht aan de juiste slagtechniek en lichaamshouding. Een correcte techniek heeft tot gevolgd dat je langer kunt spelen en dat de ritmes beter klinken en makkelijker aangeleerd kunnen worden. Afhankelijk van hoe snel iedereen de slagen onder de knie heeft, zullen we minimaal drie Afrikaanse ritmes met alle variaties bestuderen en leren in iedere serie van 10 lessen.

Het accent zal daarbij liggen op het correct samenspelen van de verschillende ritmes, zodat het echte gevoel van Afrikaanse muziek ontstaat. We zullen daarbij aanwijzigingen geven om vanaf het begin te proberen de ritmes vanuit een natuurlijke beweging en gevoel te spelen.

Daarnaast zullen we oefeningen doen, die je helpen om beter te doorgronden wat de culturele oorsprong en de werking van de ritmes zijn. Vanuit die ervaring kun je de ritmes makkelijker en beter spelen.

Het is geen vereiste om zelf een Djembé te bezitten, er zullen namelijk een aantal instrumenten gehuurd kunnen worden voor een periode van 10 weken.

Het lesgeld voor een periode van 10 weken is 90 Euro, – voor 10 lessen van 90 minuten.

Het huren van een Djembé voor een periode van 10 weken is € 50,- De Djembé die gehuurd wordt voor de periode van 10 weken kan dan naar huis worden meegenomen.

Het lesgeld is inclusief koffie en thee in de pauze.

Lesdata van 05 september 2020 tot 07 november 2020 in Hoofddorp

zaterdag 05 september 2020
zaterdag 12 september 2020
zaterdag 19 september 2020
zaterdag 26 september 2020
zaterdag 03 oktober 2020
zaterdag 10 oktober 2020
zaterdag 17 oktober 2020
zaterdag 24 oktober 2020
zaterdag 31 oktober 2020
zaterdag 07 november 2020

Print Friendly, PDF & Email