Djembé Reizen

Djembé Reizen,

Senegal

Van  zaterdag 25 februari 2012 tot zaterdag 03 maart 2012

is een land van contrasten: altijd zon, een aangename zee, weidse stranden, prachtige natuur en toeristische trekpleisters zoals Île de Goree en de Sine Saloum.. De vrolijke en trotse bevolking maken het geheel compleet. In Senegal geniet je van lokale gerechten zoals tiébou dien, maffé of poulet yassa. Avontuurlijk op ontdekking gaan en het echte Afrika gevoel meemaken, vogels bekijken terwijl u vaart over de vele rivieren en riviertjes die Senegal rijk is, zalige strandwandelingen maken tijdens een zonsondergang zoals je hem nog nooit gezien hebt, in de ban raken van de djembé en de dans.

NU HEEFT U DE KANS DIT ZELF MEE TE MAKEN !!!!

Ga met ons mee naar de Casamanche, de groene rijstschuur van Senegal en leer djembé, doun doun en andere Afrikaanse instrumenten spelen!

Wanneer:

Van 25 februari t/m 3 maart 2012

Programma:

Ons programma bestaat uit percussie en zang. De lessen worden gegeven door zeer professionele docenten die vooral bekwaam zijn in het overbrengen van hun talent en kennis.
De percussie workshops worden gegeven door Saliou Kandé uit Senegal en zijn familie.

09.00-10.00    uur ontbijt

10.00-11.30    les

11.30-11.45    koffie- en theepauze

11.45-13.15    les

13.30-14.30    middageten (warm)

14.30-20.00    vrij

20.00-21.00    avondeten (warm)

21.00-23.30    (optredens / jam-sessie bij het kampvuur)

VOOR WIE ZIJN DE WORKSHOPS BEDOELD?

Iedereen is welkom. De groepen zullen op niveau worden ingedeeld. Een week lang worden er elke dag lessen percussie en jam-sessie gereorganiseerd.

Er zal les gegeven worden op de djembé en doun doun. Er worden traditionele, Senegaleze ritmes geoefend. Tevens bestaat de mogelijkheid om Afrikaans dansen te leren.

 

DE WORKSHOP

De workshop biedt u een scala aan ritmes aan. Deelname geeft u een unieke kans om op de meest aangename manier kennis te maken met de Zuid-Senegalese bevolking. U kunt kiezen om deel te nemen aan de workshops of om aan een excursie deel te nemen. De stad Zinguinchor, Gambia en het platteland van de Casamanche zijn vlakbij!

Je bent pas definitief deelnemer als de betaling vóór 21 oktober a.s. binnen is. Maak het bedrag over op de ING Bank rekeningnummer: 650437810, t.n.v. Dhr. Patrick Ngambi, o.v.v. reis naar Senegal. (het is mogelijk om in termijnen te betalen, als het totale bedrag maar voor de datum hierboven voldaan is). Na betaling ontvang je een bevestiging.

Annuleren
Bij annulering na je inschrijving ben je het totale cursusbedrag verschuldigd.
In verband met financiële afspraken m.b.t. de docenten en de accommodatie, kan het cursusgeld niet worden gerestitueerd. Hierop wordt geen uitzondering gemaakt.
Mocht de reis door Stichting Afrikontact Promotions geannuleerd worden, dan wordt het bedrag twee weken na datum teruggestort.

Stichting Afrikontact Promotions houdt zich niet aansprakelijk voor schade in welke vorm dan ook. Dit betreffen materiële en immateriële schade.

Visum
Een visum is niet nodig voor mensen uit de volgende landen:
Nederland, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Ierland , Luxemburg, Amerika en Groot Brittannië. Wel moet je paspoort nog minsten 3 maanden geldig zijn

Nederlandse Ambassade
37 Rue Kléber, Dakar
tel: 823 94 83

Vaccinaties
Vraag bij je GG en GD bij je in buurt voor de laatste info. Of bel de informatie lijn 0900-9584 ( € 0,45 per minuut) of kijk op www.gggd.amsterdam.nl.

Geld
De munt eenheid in Senegal heet CFA franc ( uitspraak franc see-eff-ahh). Er zijn 100 centimes in CFA1 met munten van 5, 10, 25 en 50. Er zijn ook CFA munten en wel van 5, 10, 100 en 250 CFA. Biljetten bestaan uit 500, 1000, 5000 en 10 000 CFA.
€ 1 = ± CFA 659

Geld Wisselen
Geld kan gewisseld worden in de volgende banken: Citibank, CBAO ( Compagnie Bancaire de l’Afrique Occidentale), BICIS (Banque Internationale pour le Commerce er l’Industrie Sénégalaise) en BCS (Banque Commerciale de Sénégal).

Met VISA/MASTERCARD/MAESTRO kan men pinnen in de meeste grote steden, zoals Dakar, St. Louis, Zinguinchor en Kaolack.

Openingtijden banken zijn ongeveer van 8.30 tot 11.30 uur en 14.40 tot 16.30 uur op week dagen. Sommige zijn ook op zaterdag ochtend open tot 11 uur.
De bank op Dakar vliegveld is open tot middernacht.

Telefoon/fax en E-mail
De telefoon lijnen naar en vanuit Senegal zijn goed. Je kunt bellen en faxen van uit SONATEL of andere particuliere kantoren. In de afgelopen jaren zijn er ook Internet bureaus bijgekomen in de grote steden.

Lokale tijd

Senegal zit op de GMT lijn dat wil zeggen dat de tijd niet veel scheelt met hier, 1 uur eerder dan in Nederland

 Klimaat
november t/m februari is de droogste tijd in Senegal met gemiddelde temperaturen van 25 graden Celsius. Vanaf half februari begint de warmer te worden met een gemiddelde temperatuur van 27 graden Celsius.

Bevolking
Senegal heeft een bevolking van ongeveer 8,7 miljoen mensen met een aantal verschillende stammen zoals de Wolof ( 35% van de Senegalezen), de Sérèr, de Fula, de Toucouleur, de Mandinka en de Diola.
Wolof is de meest gesproken taal, meer zelfs dan Frans. Ongeveer 85% van de Senegalezen zijn moslim.
Desondanks is er toch overal alcohol te koop!!!!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.