Stichting Afrikontact Promotions

Beste Djembéliefhebbers!
In september 2020 starten we weer met nieuwe reeks West-Afrikaanse Djembé lessen.

Schrijf je hier in !!!!

In de West-Afrikaanse tradities wordt veel muziek gemaakt, gezongen en gedanst. Het is naast het uiten van plezier en lekker samenspelen ook een manier van communicatie. De ritmes die daar gespeeld worden hebben een betekenis, en worden gespeeld tijdens rituelen (zoals bruiloft,doop, besnijdenis, genezing, werken op het land). Door middel van hun instrument “praten” ze met elkaar.

In deze cursus van 10 Djembé lessen maak je als eerste kennis met de djembé, een trommel die je met je handen bespeelt.
Na de eerste uitleg over de
techniek en verschillende klanken die er gemaakt kunnen worden, gaan we een Djembé ritme spelen. Later komen er   nog meerdere ritmepatronen op de djembé bij en worden die door elkaar gespeeld, (waardoor er poliritmiek ontstaat. De begeleiding op de bastrommels (de dunduns) speelt daarbij een rol.

Door middel van breaks en arrangementen leer je te reageren (en communiceren) op je instrument. Op het einde van de cursus zult je merken dat je eigenlijk best snel in staat bent om met elkaar swingende muziek te maken. Op een speelse manier ga je aan de slag met wezenlijk onderwerpen zoals samenspel – luisteren naar elkaar – communicatie en jezelf laten zien door middels van je Djembé.

Djembé is toegankelijk voor iedereen, je hebt er geen muzikale achtergrond of opleiding voor nodig, iedereen heeft ritme. Denk maar aan je hart of aan een beweging als lopen.
Het alsmaar herhalen van een ritme zorgt ervoor dat je fysiek, emotioneel en mentaal in balans wordt gebracht.
Bewezen is dat het de hersenactiviteit activeert en je geestelijk en lichamelijk in balans wordt gebracht, het versterkt je bewustzijn en geeft je ontspanning. Kortom drummen, naar ritmes luisteren en ze ‘te voelen’ is een heel leuke en gezonde bezigheid. Het is zeer motiverend voor mensen van alle leeftijden en achtergronden.
Probeer je maar eens een leven zonder muziek voor te stellen zelf ga je dan al snel iets produceren al was het maar wat tikken met je vingers op bijvoorbeeld de tafel. Grijp je kans, hoeveel meer goede redenen heb je nodig? Kom lekker trommelen!
Waarom zou je djembe willen leren spelen?

 • Allereerst natuurlijk omdat het heel leuk is om een muziekinstrument te leren spelen
 • Het leuk is om andere mensen te ontmoeten
 • Spelenderwijs leer je samen werken
 • Het stimuleert je creativiteit
 • Het ontspant en je krijgt veel energie terug
 • Het verbetert je vermogen om te luisteren
 • Een perfecte les in gelijkheid
 • Het geeft je een gevoel van vrijheid
 • Je ontwikkelt jezelf
 • Het brengt plezier en een positieve ‘drive’ in je leven
 • Door de aanhoudende activiteit bevorder je uithoudingsvermogen
 • Je bewustzijn wordt ontwikkeld
 • Doorbreekt sociale belemmeringen
 • Geeft een gevoel van welzijn

Verbetert je communicatie
Wil jij kennis maken met de West-Afrikaanse Djembé? Meld je dan nu in voor deze kennismaking cursus.
De stichting is in het leven geroepen om de Afrikaanse cultuur in Nederland te promoten.
Wij doen dit door uw evenement of activiteit een extra feestelijk tintje te geven met het beste wat Afrika te bieden heeft: zijn rijke en kleurige cultuur. Wij brengen uw evenement graag in tropische sferen:
ook organiseren wij Afrikaanse modeshows, workshops, kookworkshops en wekelijkse
Djembé en Doundoun lessen.
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de heer Patrick Ngambi.
Tel: 06 420 110 93 of 072 220 12 87 Email: info@afrikontact.nl
Djembé Band Zamana is een multiculturele percussiegroep uit Krommenie en Hoofddorp. De band is opgericht door de Djembé leraar
en artistiek leider Patrick Ngambi en biedt cursisten van de djembélessen de mogelijkheid om hun muzikale talenten aan het publiek te laten zien.

Zo treden we op ieder jaar op bij grote evenementen zoals: De aanse Culultuur Markt, Zingen op de Zaan,De Haarlemmermeer Run, de Dam tot Dam loop,TCS Amsterdam Marathon, Zomerfeest Overbos te Hoofddorp, Plus Wandel 4 Daagse van Alkmaar en verschillende muziekevenementen in het Wilhelmina Park te Wormerveer.
In 2010 hebben we ook voor het Nederlandse voetbal elftal op Schiphol gespeld toen ze naar Zuid-Afrika gingen en nog veel meer!!!.
Wilt u meer informatie?
Neem dan contact op met de heer Patrick Ngambi. Tel: 06 420 110 93 of 072 220 12 87 Email: info@afrikontact.nl

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.